Nye indlæg

 

Pli og forventningsafstemning

20-01-2013 15:44

Regitze SchmidtOm ordet pli står der i Nudansk Ordbog ”dannelse og god opførsel”.

Som voksne mennesker mener vi vel alle, at vi forstår ordets betydning – i hvert fald den skrevne.

Der hersker tilsyneladende divergerende opfattelser, når pli skal omsættes i den praktiske dagligdag.

Et netop overstået foredrag gik meget anderledes end forventet.

I hele min voksenkarriere har jeg undervist og omskolet inden for mit eget fag PR og markedsføring. Aldrig har jeg et splitsekund været i tvivl om, hvad jeg skulle sige, eller hvordan jeg skulle agere i en given situation. Aldrig har jeg været nervøs.

Ved dette foredrag havde jeg bevæget mig ud på delvis ukendt grund, da jeg i forbindelse med min Parkinsons diagnose havde inviteret til et uhøjtideligt foredrag på 1½ time lørdag eftermiddag med kaffe og kage i vort lokale Kulturhus. Overskriften for foredraget var naturligvis Går du nu og falder … igen. På foredraget ville jeg fortælle om mit liv, sygdomsudvikling, om at tage signalerne alvorligt, om hvad stress og tungmetalforgiftning kan føre til, hvordan jeg er kommet videre og ved hjælp af hvad.

En jævnaldrende dame kom efter et øjeblik styrende lige imod mig med Dagbladet åbnet, hvor dagens arrangement var nævnt og med foto af undertegnede. Naturligvis havde jeg sendt pressemeddelelser ud og lavet det sædvanlige fodarbejde.

Regitze SchmidtHøjt med skarp stemme forkyndte damen: ”Jeg så dette billede af denne underskønne kvinde – og så kommer jeg her og ser dig!”

Så var dagens stemning i mol slået an, pli kan knap rumme ovenstående sætning.

For første gang nogen sinde blev jeg revet ud af min komfort zone, og jeg skulle endda tale om noget så enkelt som mig selv.

Bedre blev det ikke da damen ikke kunne høre, hvad jeg sagde. Og slet ikke, da der var fem minutter tilbage af foredraget og efter at have spist sin muffin og drukket kaffen, en anden dame på første række erklærede: Dette er falsk markedsføring, jeg vil have mine penge tilbage!

Så er det jeg tænker, hvad har jeg kommunikeret forkert, eller tror nogle mennesker, at et foredrag på en god time kan ændre deres hverdag – uden indsats?

Jeg er i alle tilfælde gået i tænkeboks.

 


Kommentarer

 • #1
 • Wendy Semmelroth
  21-01-2013 11:46
  Ganske imponerende at voksne mennesker opfører sig sådan!
  GLEM dem, din verden er langt smukkere end deres. "Lille spejl på væggen der"... Kvinder er kvinde værst :):
  http://thecitygirl.dk/satc-2/kvinder/kvinde-er-kvinde-v%C3%A6rst/


 • #2
 • Lis Ottesen
  20-01-2013 17:49
  Hold da op for et fruentimmer du har mødt, ud i skoven og skrig af hende og hlem så alt om hende igen. Ses på torsdag. kh Lis


1 

Skriv en kommentar

ABZebra & Alt-i-tekst.dk
Alt-i-tekst.dk & ABZebra | Lergraven 5, DK 3140 Ålsgårde - Danmark