Nye indlæg

 

Afsætningsmetoder og rejer

Skrevet af Regitze Schmidt
21-08-2012 09:54

Reje med dollartegnDe allerfleste virksomhedsejere har en klar holdning til, hvordan deres produkter eller services skal markedsføres.

Vi vælger selv metoden fordi den er gangbar og har været afprøvet i 100 år. Vi kender den og dens mekanismer – det er trygt. Vi taler om B2B business-to-business, B2C business-to-consumer, direkte salg med faste priser - og naturligvis kommission til mellemhandlere - og mange flere.

Rejer fanget i havet ud for Grønland fragtes til Kina på køl, bliver pillede, lagt i ny frysecontainer, fragtes til Danmark, bliver pakket, distribueret til fordelingscentre, som igen fragter til forretningen, hvor du køber dine rejer. Dette er naturligvis en forenklet form, for der er et par etiketteringsfirmaer, spedition, logistik og andre involverede undervejs – og hver og en - fra fiskeren til sælgeren, skal tjene på rejen.

Det er Danmark, hvor det af og til kan være svært, at tænke ud af posen. Bliver vi konfronterede med nye afsætningsmetoder og måder at tjene penge på, bliver vi ofte skeptiske. Jeg selv inklusive.

Dette skete også for halvanden måned siden, da jeg blev præsenteret for en ny amerikansk idé. Her begyndte mine alarmklokker at ringe, og det første jeg tænkte, var pyramidespil. Afsætningsideen er jeg blevet præsenteret for før, men ”nød lærer nøgen kvinde …” blev afgørende i dette tilfælde, da jeg havde fået stillet en blivende diagnose.

Richard Branson fra Virgin og Donald Trump benytter Network Marketing som afsætningsform. Fortune Magazine har interviewet begge og konkluderer, at forretningsmodellen MLM er én af de hurtigst voksende i verden. Altså fra virksomhed direkte til distributør/forhandler.

Donald Trump blev engang i et tv-interview spurgt, hvad han ville gøre, hvis han vågnede op den følgende dag uden alle sine milliarder. Han svarede uden tøven: Network Marketing, og da studiepublikummet begyndte at fnise, rejste han sig, pegede ud i salen og sagde: ”Jeres indstilling er grunden til I sidder dernede, og jeg befinder mig heroppe”.

Når du har spist på en dejlig restaurant, har en god revisor, har fundet den rette skole til dine børn, så ligger det i den menneskelige natur at anbefale.

Jeg blev anbefalet af en ”troværdig” kvinde i mit netværk, og jeg kan kun anbefale videre, at lære mere om andre afsætningsformer.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

ABZebra & Alt-i-tekst.dk
Alt-i-tekst.dk & ABZebra | Lergraven 5, DK 3140 Ålsgårde - Danmark