Nye indlæg

 

Dit valg - dit ansvar

Skrevet af Michael Ford
05-03-2011 15:03

Samfundet er politisk. Alle valg vi træffer i vore liv er i bund og grund politiske. Hvad tror man på? Er det religion, eller er det politik? De fleste mennesker tror på det, der gavner dem selv. Hvis det valg så tilfældigvis også gavner andre, så er man da glad for at tage den sociale dimension med. Alt for egoistisk, siger de røde. Alt for blåt. På den anden side. Hvis de sidste 40 år i dansk samfundsudvikling har vist den neutrale observatør noget, så er det rød egoisme fuldt på højde med blå egoisme. Hvad er 68ernes arv andet end rendyrket egoisme pænt pakket ind i sociale klæder? Ulve i fåreklæder? Alt er et valg. Til sidst står vi med karakterbogen i hånden, enten deroppe eller dernede, og så får vi det ultimative spørgsmål: fik du set det, du ville? Mennesket er en ø, som igennem livet kæmper for ikke at blive oversvømmet. Vi frygter global opvarmning. Det er oftest de andre. Vore medmennesker. Eller er de modmennesker? Sammen kan vi sejre. Hvis de andre vil det samme som jeg.

Samfundet er politisk. Vi er på valg i hver en beslutning. Vi vælger af fri vilje. Det der er bedst for os selv. Ikke for Danmark. Selv om Danmark jo er os. Vi de mange er alle. Er vi én? Én for alle? Og alle for én? Tvivlsomt.

Snart er det valg igen. Vi skal vælge en vej. Jeg vælger min vej, du vælger din. Alt er politik. Også dit liv. Du vælger selv dit livs kvalitet. Tænk over hvor du sætter krydset. Krydset er det ultimative valg. Og så er det anonymt. Og såre demokratisk. Er vi demokrater? Ja, når vi får vores vilje. Vi er røde, vi er blå. Danernes slægt.


Kategori: Zebrastriber

Kommentarer

  • #1
  • Herdis Stjer
    27-03-2011 18:27
    Jeg gør ikke meget for at skjule at jeg er rød, og jeg bliver mere og mere rød.
    Jeg er træt af pamperi, selvtilstrækkelighed, løgn -latin, mediers menneskejagt, krævementalitet, jeg tror ikke at mit nuværende parti kan holde deres sti helt ren, men jeg håber det, for uden håbet kan jeg ligesågodt lade være at stemme. Men det kan jeg ikke - det er foragteligt ikke at bruge sin stemme, der er folk verden over der dør for at få deres ret til at stemme, så det er en alvorlig sag vi/jeg ikke kan overlade til sofaen.
    Derfor er det vigtigt at tænke sig godt om. Det er vigtigt for vores demokrati at stemme. Først når man har mistet, ved man hvad man mistede.


1 

Skriv en kommentar

ABZebra & Alt-i-tekst.dk
Alt-i-tekst.dk & ABZebra | Lergraven 5, DK 3140 Ålsgårde - Danmark