Nye indlæg

 

Et lille mirakel

14-03-2013 16:08

Fantasi og ønsketænkning der bliver til virkelighed.

Illustration til eventyret KildenI 2007 udkom mit eventyr Kilden i antologien Moderne danske eventyr II.

Kilden handler om en lille kilde, der dør, hvilket resulterer i, at områdets kunstnerliv og egetræet, der sætter guldagern, er ved at gå til grunde – ligesom skovens dyr flytter til mere gunstige områder.

Hvordan eventyret ender, vil jeg ikke afsløre, men kan da fortælle, at det i høj grad handler om tro og handlekraft.

Da jeg skrev Kilden, tænkte jeg, at det kunne da være så skønt med en lille kilde, der rislede ned i vor, under stort besvær udgravede og med flere kækkede skovle som resultat, kunstige dam. Årene er gået. Helbredet har været for nedadgående – forretningen opadgående. I skrivende stund tænker jeg, at jeg har ønsket gylden mammon som i eventyret – og fået det, men undladt at tænke på mig selv og livsglæden, altså livets kilde.

For nogle morgener siden i minus otte grader luftede jeg vor nye hvalp i haven. Under den store tuja mod nordøst med udsigt til Øresund var der en våd plet midt i det bornholmske brud. Irriterende, tænkte jeg, med alle de vilde katte og ræven i haven. Dagen efter var den våde plet der stadig. Jeg tænkte, nå ja, katte har jo også en døgnrytme.

Pletten er siden blevet lidt større, og den er stadig våd i frostvejr. I går da det sneede, smeltede sneen præcis, hvor vor lille, nye kilde springer. Mod nordøst, hvor solens stråler kærtegner jorden på tidlige sommermorgener, hvor der er udsigt til Øresund, men 1,5 meter fra det sted, hvor skovens dyr ved fælles hjælp fik kilden til at springe igen – i eventyret.

Kilden har fundet sin vej på et tidspunkt, hvor jeg netop nu i mit liv har truffet nogle store beslutninger. Vi lærer og træffer valg på mange måder.

Hvad du ønsker, skal du få … handler om at sætte realistiske mål og ønsker, fortæller jeg, når jeg holder foredrag om netværk. Det kan ikke blive mere sandt.

De allerbedste ønsker fra mig til dig, Regitze


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

ABZebra & Alt-i-tekst.dk
Alt-i-tekst.dk & ABZebra | Lergraven 5, DK 3140 Ålsgårde - Danmark