Nye indlæg

 

Ordgylle

Skrevet af Regitze Schmidt
16-05-2012 11:40

Intet er helligt ... heller ikke Giro d'Italia

I begyndelsen af 80-erne kom telemarketing til Danmark inspireret af den engelske ”guru” Elisabeth Gluck. På det tidspunkt var vi fire bureauer med godt renommé. Vore primære opgaver var at indhente informationer om virksomheder og målgrupper - og om markedet generelt. Med korrekte data kunne vi gøre en effektiv indsats. Altså markedsresearch.

Nu om stunder er der bare ingen grænser for noget - overhovedet.

• - Hej, er Søren hjemme … ?

• - Hejsa, hvordan går det derude …?

• - Dav, må jeg snakke med Peter?

alt-i-tekst.dk logoUd fra friskfyragtige, unge og ivrige telefonsælgeres munde kommer ordgylle i en lind strøm. Regler og deviser bliver overtrådt igen og igen. Der er absolut ingen fornemmelse for personen i den anden ende af ledningen eller den trådløse. Målgruppe- og personkendskab er fremmedord. Respekt er en by i Rusland.

Jeg plejer at spørge, om der følger penge med (det gør der ikke), for jeg er på arbejde, har hvad jeg skal have - og takker for ringet. Men jeg er også en gammel høg, jeg ved, det er ”en af dem” - før telefonen ringer.

Søndag den 13. ds., bemærk jeg skrev søndag, solen skinner, det er forår, og oven i købet Mors dag. Midt i Giro d’Italia ringer fastnettelefonen kl. 15.30. Markedsundersøgelse for en af vore største udbydere af magasiner.

- På en søndag?

Jeg blev virkelig overrasket. Min mand replicerede: - Intet er helligt længere. ... og jeg må desværre give ham ret.

Og mens jeg er ved Giroen og overraskelser: Vi er i Syditalien, flyver over et stort kloster, hvor klokketårnet står pakket ind i stilladser. Kommentatoren fortæller, at klosteret er under restauration.

Hm … jeg var overbevist om, at en restauration er et sted at spise, og at klosteret var under restaurering. Men nej, intet er helligt længere.

Man kan sføli sige begge dele nu om stunder; thi ”det alle ikke kan lære, skal ingen lære”.

Buon appetito!


Kommentarer

 • #1
 • Vibeke W.
  08-07-2012 12:15
  Hej Regitze

  Helt enig - og så eeellllsker jeg din "pen".

  Blev ringet op af et talende vandfald forleden, som det lykkedes mig at få skovlen under på en pæn måde. Han blev sgu sur - bare fordi jeg ikke sprang på hans limpind. Sådan RIGTIG sur.


 • #2
 • Tove S.
  08-07-2012 12:14
  Ja, hvor har du ret i dit skriv….


 • #3
 • Sidse
  08-07-2012 12:13
  Ha ha ha åh hvor jeg kender det


1 

Skriv en kommentar

ABZebra & Alt-i-tekst.dk
Alt-i-tekst.dk & ABZebra | Lergraven 5, DK 3140 Ålsgårde - Danmark